Wereldwijde zeevracht zorgeloos en transparant afgehandeld door Van Thiel Transport

Bij Van Thiel Transport begrijpen we dat betrouwbaar en veilig transport van uw internationale zeevracht van groot belang is. Uw goederen gaan zeeën en grenzen over en krijgen te maken met regulering en douaneafhandeling. Met Van Thiel Transport als uw partner in het gehele logistieke proces kunt u rekenen op een zorgeloos transport van uw wereldwijde zeevracht. En ondertussen houden we u proactief op de hoogte van de status van uw zending. Zo kunt u het gehele transport met een gerust hart uit handen geven.

Ervaar veilig en schadevrij transport naar overzeese bestemmingen door Van Thiel Transport

Net als bij elke vracht kijkt Van Thiel Transport bij zeevracht welk transporttype bij uw goederen past. Denk aan geconditioneerd transport, koel- of vriestransport, maar ook aan speciale verpakkingen die kwetsbare goederen eventueel vereisen. Zo zorgen we ervoor dat uw goederen veilig en schadeloos aankomen op hun bestemming overzee.

Zodra uw goederen gereed staan, komen wij deze bij u ophalen om ze naar de haven te brengen. Hierbij rijden we met een container voor, of we halen uw goederen op in een reguliere vrachtwagen en laden deze over in een container geschikt voor zeetransport. Eenmaal in de haven ziet de chauffeur toe op een juiste overdracht van uw lading naar het schip. Vanaf hier reist uw vracht verder naar internationale bestemmingen als China, de Verenigde Staten, Zuid-Korea, Vietnam en India.

Inkomende zeetransport op de plaats van bestemming, waar dan ook in Europa

Van Thiel Transport behandelt jaarlijks vele honderden ladingen zeevracht die van buiten Europa binnenkomen in de havens van Rotterdam (Nederland), Antwerpen (België), Algeciras (Spanje) en  Felixstowe (het Verenigd Koninkrijk). Van het uithalen in de havens, tot het inklaren bij de douane en het leveren van uw goederen op hun bestemming door heel Europa: Van Thiel Transport verzorgt het gehele logistieke proces. Door onze korte lijnen met logistiek partners is een betrouwbare binnenkomst en levering van uw goederen gegarandeerd.

Uithalen en inklaren

Tijdens het uithalen van uw zeevracht haalt de chauffeur van Van Thiel Transport uw goederen fysiek op, zodra deze zijn aangekomen in de haven. Dit kan plaatsvinden in een containerterminal of een andere logistieke opslagplaats. De douaneformaliteiten die van toepassing zijn op uw goederen worden afgehandeld tijdens het inklaren. Dit geldt voor goederen die van buiten de Europese Unie worden ingevoerd.

Verder transport naar alle bestemmingen in Europa

Na het inklaren en uithalen van uw lading in de haven zorgt Van Thiel Transport voor levering van uw goederen op de plaats van bestemming, waar dan ook in Europa. Hierbij zijn twee mogelijkheden: de container wordt direct naar de eindbestemming gebracht (Full Container Load), of de vracht wordt overgeladen op een wegtransport dat het meest geschikt is voor uw lading (Less Than Container Load). Dit is afhankelijk van het type lading, in welke haven de lading binnenkomt en wat de eindbestemming is. Bij elke binnenkomende container wordt berekend welke optie voor u het meest voordelig is.

Zeetransport goed geregeld met Van Thiel Transport

Documenten: voorkom vertraging bij douaneafhandeling 

Samen met u zorgt Van Thiel Transport dat alle documenten voor uw zending kloppen, zodat bij een douanecontrole alles in orde is. Dit voorkomt vertraging. De medewerkers van Van Thiel Transport zijn snel en laagdrempelig bereikbaar om u te helpen bij de documenten die van belang zijn voor uw zending.

Bij fysieke controles door de douane wordt bij binnenkomende containers altijd eerst een gasmeting verricht om te controleren of tijdens de reis geen gevaarlijke gassen zijn ontstaan in de container. Indien uw goederen daar gevoelig voor zijn, verzoeken wij u dit te melden, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Incoterms: afspraken over de leveringscondities van uw zeevracht

International Commercial Terms, oftewel Incoterms, zijn internationaal vastgelegde afspraken over de rechten en plichten van koper en verkoper bij internationaal transport van goederen. Met Incoterms wordt bijvoorbeeld vastgelegd wie het transport regelt en tot waar en wie het risico draagt bij het verlies of schade.

Incoterms voor zeevracht

Deze incoterms zijn specifiek van belang bij het transport van zeevracht:

  • CFR – Cost and Freight
  • FOB – Free On Board
  • FAS – Free Alongside Ship
  • CIF – Cost Insurance and Freight
Vraag offerte aan
Reactie binnen 1 uur
Contactpersoon
Marvin Versteeg
Sales

"*" geeft vereiste velden aan

Ontvang een offerte

Vraag nu een offerte aan en ontvang op werkdagen gemiddeld binnen 1 uur een reactie.

(Wij werken niet voor particulieren en doen geen verhuizingen)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uw zeetransport zorgeloos en transparant uit handen geven?

Meer weten over wat Van Thiel Transport kan betekenen voor uw zeevracht?

Op werkdagen gemiddeld binnen 1 uur een reactie